S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

levandula dekor

 

Provensálsky vidiek je štýl...

Je to vôňa levandule, nostalgie, ženskej nežnosti a pohodovej idyly.

Je vidieckym podtypom francúzskeho palácového štýlu, z ktorého vznikol. Typickou je biela alebo

smotanová farba nábytku, doplnkov a tkanín. Nábytok s jemnou patinou pôsobí mierne, býva zdobený maľovanými kvetinovými motívmi a jemnými líniami.



Obdobie francúzskeho vidieckeho štýlu siaha až do čias okolo roku 1800, kedy sa na vidieku začal presadzovať štýl odlišný od módy, ktorú udával Paríž ako kultúrne, politické a estetické centrum krajiny. Už 19. storočí sa začína naplno presadzovať samostatný štýl, ktorý viacej vyhovoval vidiečanom.

interiér

Štýl je spojený najmä s Provensálskom - čarovnou oblasťou juhovýchodného Francúzska pri Stredozemnom mori a Toskánskom v Taliansku.

Typické znaky sú:
- rustikálny ráz interiéru
- podlahy z tvrdého dreva alebo z terakotových dlaždíc a kameňa
- doplnky z tepaného železa,
- jemne vzorované tkaniny a starožitný biely nábytok

- jednoduché vzory na jemne morenom dreve väčšinou na dube alebo breste, preto jednotlivé kusy nábytku pôsobia sviežo a ležérne.


interiér

Provensálsky štýl je príjemný a nostalgický. Prenesie vás do idylických čias života minulých generácií. 
Pre provensálsky štýl sú typické svieže a pestré farby kvetín - môžeme sa stretnúť s rôznymi odtieňmi zelenej a červenej, žltej a horčicovej, levanduľovej a blankytne modrej. V tomto štýle je žiarivobiela na stenách nežiaducou farbou, naopak - považuje sa za nevkus, nepodarok. Prijateľnou je slonovinová farba.

interér 2


Tento štýl často používa vlnenú priadzu na zhotovenie dečiek a koberčekov. Rozšírené sú farebné tkaniny vybielené slnkom alebo látky s kvetinovými vzormi ako záclony do okien.

Francúzsky vidiecky štýl je typický detailami, ako vysoké biele lišty korešpondujúce s krídlami dverí. Dvere sa vyrábali na zákazku z masívneho dreva a natreté sú bielou lazúrou.

aranzma

TOVAR V AKCII

naša cena 33,53 EUR
naša cena 7,14 EUR

NAJPREDÁVANEJŠÍ

naša cena 22,80 EUR
naša cena 5,90 EUR
naša cena 10,30 EUR

KONTAKTY

Provensálsky vidiek
Čajovňa SAMURAI
ul. J. Kráľa 1, 953 01 Zlaté Moravce
tel: +421 950 509 999
napíšte nám
info@provensalskyvidiek.sk
otvorené: PO-PI 9,00 - 17,00, SO 9,00 - 12,00

predajňa 1

Vážení zákazníci.         

Každý deň, na jar, v lete, jeseni i v zime dobre padne šálka kvalitného voňavého čaju, ktorý zahreje i poteší dušu krásnou vôňou ovocia, alebo byliniek.

Ponúkame Vám posedenie v príjemnom prostredí nabytom priehrštím pozitívnej energie, oddychu a pohody. U nás si môžete vybrať z desiatok kvalitných sypaných čajov z rôznych kútov sveta, posedieť s priateľmi, známymi, či rodinou.predajňa 2

Našou snahou je priniesť radosť, pokoj a potešenie do každej ľudskej dušičky, ktorá nás navštívi. Radi Vás uvítame cez týždeň, ale i v sobotu. Nájdete nás na ulici J. Kráľa 1A (vedľa hlavnej pošty na námesti) v Zlatých Moravciach.

 

Tešíme sa na Vašu návštevu :-)

predajňa 5


Ochrana osobných údajov
Ochrana osobných údajov www.provensalskyvidiek.sk

Ochrana osobných údajov

Naša spoločnosť chráni súkromie svojich zákazníkov, preto k nim pristupujeme profesionálne a citlivo.

Pre vybavenie objednávky a registráciu pre využívanie výhod, či oboznamovanie s novinkami, potrebujeme niektoré osobné údaje, ktoré budú vždy použité len pre zasielanie objednaného tovaru a pre komunikáciu so zákazníkom.

Náš e-shop tieto neposkytuje tretím stranám (okrem rozsahu potrebného na doručenie tovaru) a všetci pracovníci Provensálskeho vidieka, ktorí prídu do styku s osobnými údajmi sú riadne poučení o správnom a citlivom zaobchádzaní s nimi.

Podrobné informácie o spracúvaní a ochrane osobných údajov v zmysle zákona 122/2013 Z.z. o ochrane osobných údajov:

1. Prevádzkovateľom internetového obchodu www.provensalskyvidiek.sk je

S-etas, s.r.o., Priemyselná 19, 953 01  Zlaté Moravce, IČO: 46 835 342 v technickej spolupráci s prenájmom šablóny e-shopu

s firmou Bohemiasoft s.r.o.
zapísaná v Obchodním rejstříku vedenom Krajským soudem v Českých Budějovicích, oddíl C, vložka 16675
so sídlom: Rudolfovská tř. 247/85, 370 01 České Budějovice, Česká republika
IČ: 28090403 DIČ: CZ28090403
kontakt e-mail: info@bohemiasoft.com

Účel spracúvania osobných údajov:
- evidencia zákazníkov a ich užívateľských účtov na stránke www.provensalskyvidiek.sk,
- evidencia zákazníckych objednávok, riešenie prípadných reklamácií,
- potvrdenia a dodania objednávok, platieb za tovar - telefonicky alebo prostredníctvom e-mailu.

So všetkými horeuvedenými sprostredkovateľmi bola uzatvorená zmluva o ochrane osobných údajov podľa zákona 122/2013, ich používaním len na stanovené účely, ochranou a likvidáciou.

Osobné údaje z objednávok a registrácií sú uložené u prevádzkovateľa webhostingu a internetového obchodu.

Prevádzkovateľ získava osobné údaje pomocou registračného formulára, alebo objednávky umiestnených na stránke www.provensalskyvidiek.sk.

2. Orgán dozoru:

Inšpektorát Slovenskej obchodnej inšpekcie so sídlom v Nitre pre Nitriansky kraj, Staničná 9, 950 50 Nitra 1.

3. Sprostredkovatelia

Kuriérska spoločnosť:

1. Slovak Parcel Service s.r.o.

Senecká cesta 1

900 28  Ivanka pri Dunaji

IČO: 31 329 217

2. Slovenská pošta, a.s.

Partizánska cesta 9
975 99  Banská Bystrica

IČO: 36 631 124

Účel spracúvania osobných údajov:
- doručenie tovaru, prijatie platby a identifikácia zákazníka pred odovzdaním tovaru.

Účtovnícka spoločnosť:

Katarína Ondrejková EKONS
Hviezdoslavova 3461/86
95301 Zlaté Moravce
IČO: 41 040 929

Účel spracúvania osobných údajov: 
- vystavenie daňového dokladu – faktúry, v zmysle zákona 222/2004 Z.z. o dani z pridanej hodnoty, § 71 ods. 2 pism. B).

Prevádzkovateľ domény www.provensalskyvidiek.sk:

WebHouse, s. r. o.
Paulínska 20
917 01  Trnava
IČO: 36743852

4. Rozsah spracúvaných osobných údajov

  • Fakturačné údaje
    • Meno, priezvisko / Obchodný názov
    • Adresa bydliska / sídla
    • IČO, DIČ
  • Údaje pre doručenie
    • Meno, priezvisko príjemcu
    • Adresa doručenia
    • Telefónne číslo príjemcu - vyžadujú ho kuriérske spoločnosti
  • Kontaktné údaje
    • Meno kontaktnej osoby
    • Telefónne číslo - pre potreby potvrdenia objednávky, prijatia platby, komunikáciu so zákazníkom.
    • Adresa elektronickej pošty - pre potreby zaslania potvrdenia objednávky, núdzový komunikačný prostriedok ak zákazník nie je dostupný na uvedenom telefónnom čísle.
  • Údaje získavané pri odovzdávaní zaplateného tovaru
    • Číslo občianskeho preukazu - ochrana Vás aj nás - aby Váš zaplatený tovar neprevzala neoprávnená osoba, číslo OP je zaznamenané v dodacom liste (to neplatí pre zásielky na dobierku).
  • Údaje o Vašich objednávkach - pre potreby ich vybavenia a riešenia prípadných reklamácií.

5. Potreba poskytnutia osobných údajov

  • Prevádzkovateľ získava iba tie osobné údaje, ktoré sú nevyhnutné na splnenie záväzkov, ktoré od neho zákazník objednaním tovaru očakáva. Bez týchto údajov nebude možné spracovať prijatú objednávku. Z tohoto dôvodu je zákazník povinný vyplniť všetky požadované údaje pri realizovaní objednávky.
  • Pre ochranu zákazníka je nevyhnutné, aby pri odovzdávaní už zaplateného tovaru umožnil prevádzkovateľovi alebo sprostredkovateľovi overenie jeho totožnosti a zapísanie čísla občianskeho preukazu do dodacieho listu. Toto opatrenie má predchádzať neoprávnenému prevzatiu tovaru treťou osobou, pokiaľ zákazník za tento tovar už zaplatil. Pri platbe na dobierku sa overenie totožnosti a zápis čísla OP nevyžaduje.

6. Tretie strany, ktorým budú údaje poskytnuté

Osobné údaje v žiadnom prípade neposkytujeme akýmkoľvek spoločnostiam spravujúcim databázy osobných údajov, ani žiadnym iným tretím stranám, okrem rozsahu potrebného na doručenie tovaru:

Kuriérska spoločnosť:

  • General Logistics Systems Slovakia s.r.o.
  • Slovak Parcel Service s.r.o.
  • Slovenská pošta, a.s.
  • Rozsah poskytovaných údajov: Meno a adresa príjemcu, adresa doručenia, telefónne číslo príjemcu, celková cena objednávky v prípade platby na dobierku.
  • Vo výnimočných situáciách môže byť na doručenie tovaru operatívnym rozhodnutím vybraná iná kuriérska spoločnosť. Vzhľadom na operatívny charakter rozhodnutia nie je možné dopredu určiť názov a sídlo predmetnej spoločnosti.

7. Zverejnenie údajov

Naša spoločnosť získané údaje v žiadnom prípade nikomu a nikde nezverejňuje.

8. Práva a povinnosti dotknutej osoby

  • Zákazník je povinný uviesť iba úplné a pravdivé údaje.
  • Zákazník sa zaväzuje preukázať svoju identitu pri odovzdávaní zaplateného tovaru a zapísať číslo občianskeho preukazu do dodacieho listu (to neplatí pre zásielky na dobierku).
  • Zákazník sa zaväzuje, že v prípade zmeny svoje údaje zaktualizuje a to najneskôr pred zrealizovaním prvej objednávky nasledujúcej po vzniku zmeny.
  • Zákazník sa zaväzuje, že ak poskytne osobné údaje tretej osoby ako údaje pre doručenie (meno, priezvisko, telefónne číslo), robí tak iba s jej súhlasom a dotknutá osoba je oboznámená s postupmi, právami a povinnosťami, ktoré sú uvedené na tejto stránke.
  • Dotknutá osoba má právo na základe písomnej žiadosti (list, elektronická pošta) od prevádzkovateľa vyžadovať:
    • Informácie o stave spracúvania svojich osobných údajov.
    • Informácie o zdroji, z ktorého získal jej osobné údaje.
    • Odpis jej osobných údajov, ktoré sú predmetom spracúvania.
    • Opravu jej nesprávnych, neúplných alebo neaktuálnych osobných údajov, ktoré sú predmetom spracúvania.
    • Likvidáciu jej osobných údajov

Zákazník si môže kedykoľvek svoje osobné údaje skontrolovať a zmeniť po prihlásení sa na stránke www.provensalskyvidiek.sk v časti "Prihlásenie".

Zákazník udeľuje našej spoločnosti súhlas so spracovaním osobných údajov na dobu neurčitú. Tento súhlas môže zákazník odvolať kedykoľvek písomnou formou. Súhlas zanikne v lehote 1 mesiaca od doručenia odvolania súhlasu kupujúcim predávajúcemu a údaje budú násladne vymazané.

Zákazník si môže uplatniť svoje práva vyplývajúce zo zákona č. 122/2013 Z.z. elektronickou poštou na adrese info@provensalskyvidiek.sk, alebo písomne na adrese Priemyselná 19, P.O.BOX 113, 953 01  Zlaté Moravce (iba pokiaľ bol tovar zakupený cez www.provensalskyvidiek.sk)

9. Cookies a partnerské odkazy

Cookie je malý textový súbor, ktorý sa uloží vo vašom počítači alebo vo vašom mobilnom zariadení a obnovuje sa pri vašej opakovanej návšteve. Naša stránka www.provensalskyvidiek.sk používa cookie súbory (tzv. cookies) s cieľom zlepšiť a zjednodušiť vaše návštevy vybraných internetových stránok. Nepoužívame ich na uloženie vašich osobných informácií a ani ich neposkytujeme tretím stranám.

Cookies môžete jednoducho vymazať z vášho počítača alebo mobilného zariadenia pomocou prehliadača internetu. Pokyny o tom, ako manipulovať a vymazať cookies, si pozrite v časti vášho prehliadača internetu "Pomocník". Môžete zvoliť možnosť deaktivovať cookies alebo obdržať správu o každom zaslaní súboru cookies do vášho počítača či mobilného zariadenia. Prosím, pamätajte, že ak si zvolíte možnosť deaktivovať cookies, nebudete môcť plne využiť všetky funkcie stránok.

Cookies tretích strán používame na zber štatistík v súhrnnej forme analytických nástrojov, ako je Google Analytics. Použité cookies sú v oboch prípadoch dočasné (session cookies) a trvalé. Trvalé cookies sú uložené vo vašom počítači alebo mobilnom zariadení na dobu, ktorá nepresahuje 24 mesiacov.

9. Partnerské odkazy

Stránka www.provensalskyvidiek.sk môže obsahovať odkazy na iné webové stránky, ktoré sú mimo našej kontroly. Nemôžeme niesť zodpovednosť za ochranu súkromia alebo obsahu týchto webových stránok. Tieto odkazy poskytujeme iba na uľahčenie vyhľadávania informácií o konkrétných produktoch, ktorí navštevujú našu stránku.

10. Newsletter

Návštevníci www.provensalskyvidiek.sk sa môžu prihlásiť k odberu noviniek, a to zadaním svojej e-mailovej adresy do kolonky „Súhlasím so zasielaním informácií emailom“ alebo počas objednávky, kde je potrebný Váš súhlas zaškrtnutím políčka odberu "Súhlasím so zasielaním informácií emailom". Odhlásiť sa môže odberateľ kedykoľvek zaslaním požiadavky e-mailom na info@provensalskyvidiek.sk alebo kliknutím na odkaz priamo v doručenej e-mailovej novinke.

11. Autorské práva

Prevádzkovateľ si vyhradzuje všetky autorské práva k obsahu na stránkach tohto webu, vrátane textu a zobrazenia na týchto stránkach, grafického designu stránok, fotografií, textov, produktov, grafiky a súborov, ich výberu a usporiadania. Obsah stránok tohto portálu nesmie byť bez predchádzajúceho písomného súhlasu prevádzkovateľa akokoľvek zmenený, kopírovaný, sťahovaný alebo inak rozšírovaný (ďalej len "šíriť"), samostatne alebo ako súčasť iných materiálov.

Prevádzkovateľ internetového obchodu si vyhradzuje právo odstúpiť od záruky bezpečného zaobchádzania s osobnými údajmi zákazníkov v prípade napadnutia serveru neznámym páchateľom - hackerom. V takom prípade neplatia vyššie uvedené pravidlá manipulácie s dátami.

NDRlN2I4YW